3 Nisan 2008 Perşembe

BAHCELI VE MHP'NIN YAKIN OZGECMISI


Sayın Devlet Bahçeli, AKP'yi kapatma davası ile ilgili olarak Avrupa ve
Amerika'dan gelen feryatları şöyle değerlendirmiş:
"AB'nin AKP aleyhine açılan dava konusundaki sözde hassasiyeti, Türkiye'de demokrasinin güçlenmesi aşkından ziyade, her istediklerini yaptırdıkları bir taşeronu kaybetme telaşından kaynaklanmaktadır"
Altına aynen imzamı atıyorum. Bundan daha veciz değerlendirilemezdi.Ancak, Bahçeli, kendisinin de, iktidarda olduğa sırada ABD ve AB'nin
her istediklerini yapan bir taşeron gibi davrandığını unutmuş
(belki de bizim unuttuğumuzu sanmış) olabilir.
Bu davranışları için özeleştiri yapmadığı gibi, parti programı da
AB isteklerini yansıtmaktadır.Dolayısıyla yukardaki sözler, davranışları bağlamında bir anlam ifade etmemektedir.
Çünkü: "Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz". Yani insanlar yaptıkları ile değerlendirilirler.

Balık hafızamızı tazeliyelim, hatırlayalım:

110 Aralık 1999 Türk Devleti'ni Tasfiye AnlaşmasıDSP-ANAP-MHP koalisyonu, 10 Aralık 1999 tarihinde "AB aday Üyelik Protokolü" ne imzayı bastı. Koalisyon böylece, Türk Devleti'nin tasfiye edilmesini kabul etti.Bu protokol ile :
AATürk Devleti'nin tasfiye edilmesi kabul edildiTürkiye 'aday adayı" ilan edildi ve metne "Kopenhag Kriterleri'nin eksiksiz yerine getirilmesi" şartı kondu
BBEnosis yolu açıldı"AB, Rum yönetimi ile tam üyelik görüşmeleri tamamladığında, Kıbrıs için hala çözüm bulunmamış ise, AB Konseyi, Rum Yönetimi'ni AB üyesi yapmaya karar verebilecek" ti.Böylece, DSP-ANAP-MHP koalisyonu, Türk Devleti'nin Londra ve Zürih Antlaşmaları ile sahip olduğu hakkından vazgeçiyordu. Bu antlaşmalara göre, Kıbrıs'ın iki toplumu, diğerinin ve garantör devletlerin onayı olmadan herhangi bir uluslararası kuruluşa giremiyordu. Koalisyon böylece, Enosis yolunu açtı, Rum kesimi tüm Kıbrıs'ı temsil edecek şekilde AB üyesi oldu.CC
Devlet Bahçeli "Ulusal Egemenlik" ten vaz geçtiğini açıklıyor"Avrupa'nın en eski ve en geniş kapsamlı bu kuruluşu..... Bir devlet, kendi egemenlik haklarının bir kısmından feragat ederek bu uluslararası topluluğun eşit hak sahibi bir üyesi olmaktadır" diyen Bahçeli, Helsinki'de attığı imza ile, "Ulusal Egemenlik" ten vaz geçtiğini açıklıyor.

23 Ağustos 2002 4771 sayılı Uyum yasası :
Anadilde Öğrenim Hakkı ve İdamın KaldırılmasıBahçeli, "anadilde öğrenim" maddesine MHP'nin katılmayacağını açıkladı.Yasa teklifi 25 Temmuz'da TBMM'ye sunuldu, 2 günde 7 komisyondan kolayca geçti, MHP Genel Kurul'da da engelleyici girişimde bulunmadı. 3 Ağustos'ta yasalaşıp Resmi Gazete'de yayınlandı.MHP, bu yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Ancak bunun bir göz boyama olduğu belli idi. Çünkü MHP, itirazı 20 gün gecikme ile yapmış ve zamanında itiraz edilmediği için Anayasa Mahkemesi itirazı incelememişti.

33 Kasım 2002 MHP Seçim BeyannamesiBu yasanın yürürlüğe girmesinden 3 ay sonra, MHP, bu yasaları görmezden gelerek, seçim beyannamesine AB'ye girme arzusunu yazmaktan çekinmedi."Türkiye tam üyelik konusundaki kararlılığını net bir şekilde AB'ne ve uluslararası kamuoyuna ilan etmiştir" (Sayfa 10)"Avrupa ile siyasi ve ekonomik bütünleşme ve AB üyeliği hedefinin gerçekleşmesi için....bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da.... kararlı davranılmasını hedefliyoruz." (Sayfa 12)"MHP, Türkiye'nin temel siyasi hedeflerinden biri olan AB üyeliğini desteklemektedir" (Sayfa 91)

4Çekiç Güç görev süresinin uzatılmasıBahçeli'nin talimatı üzerine MHP milletvekilleri, DSPve ANAP milletvekilleri ile birlikte, Kürt Devleti kurması için Çekiç Güç'ün görev süresini uzatıyorlar

9 Haziran 199926 Aralık 1999 bir daha28 Haziran 2000 bir daha17 Aralık 2000 bir daha27 Haziran 2001 bir daha25 Aralık 2001 bir daha18 Haziran 2002 bir daha
Evet, tam 7 defa ABD'ye Kürt Devleti kurması için izin veriyor
MHP + DSP + ANAP milletvekilleri..17 Aralık 2000 MHP Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu
TBMM'de konuşuyor,Bakın Çakmakoğlu milletimizi nasıl aldatıyor,
Çekiç Güç için nasıl oy istiyor, 5 sene önce söylediklerinin tam aksini nasıl çekinmeden söylüyor:
"Kuzeyden Keşif Harekatı'nın tabi olduğu ilkelerin başında Irak'ın siyasi birlik ve toprak bütünlüğünün muhafazasının yer aldığının, tekrar tekrar altını çizmek istiyorum.Harekata katılan ülkeler, PKK'nın kanlı bir terör örgütü olduğu hususunda, bizimle aynı görüşü paylaşmaktadırlar.....Bu şekilde harekata katılan ülkelerin, özellikle ABD'nin, uluslararası alanda ülkemizden yana, açık ve kuvvetli tavır aldıkları da, bu sebebe dayalı olarak görülmektedir.MHP'li bakan, PKK'yı eğiten ve besleyen ABD ordusu sanki PKK ile mücadele ediyormuş gibi göstermektedir."

5İkiz ihanet sözleşmelerinin imzalanmasıBahçeli'nin Başbakan Yardımcısı olduğu hükümet, 15 Ağustos 2000 tarihinde halklara ayrılma ve ayrı devlet kurma hakkı veren "İkiz Sözleşmeler"i hükümet adına imzalaması için, Birleşmiş Milletler Daimi Delegesi Volkan Vural'a talimat veriyor ve anlaşma imzalanıyor.

6Enis Öksüz'ün istifasıTelekom'un özelleştirilmesine direnen ve Kemal Derviş'e, IMF'ye rest çeken Bakan Enis Öksüz'ü istifa etmeye zorlayan Bahçeli, Telekom'un yabancılara devredilmesinin önünü açtı.

7Sadi Somuncuoğlu olayıAvrupa Birliği karşıtı görüşlere sahip olan Sadi Somuncuoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı, Devlet Bahçeli'nin talimatı ile zorbalıkla engellendi. Bazı MHP milletvekilleri, Somuncuoğlu'nun Meclis'e girmesini engelledi, kavga çıktı. Olay karakola aksetti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Somuncuoğlu'nun MHP'den istifa etmesini istedi. Bahçeli'nin isteği üzerine Ecevit, Somuncuoğlu'nu bakanlıktan azletti. Devlet Bahçeli'nin bu cansiperane mücadelesi sonucunda Avrupa Birliği karşıtı Somuncuoğlu yerine Avrupa Birliği taraftarı Necdet Sezer Cumhurbaşkanı oldu.

8Karen Fogg olayıTürkiye aleyhinde casusluk yaptığı e-posta yazışmaları ile sabit olan Karen Fogg hakkında Devlet bahçeli şöyle dedi:"Karen Fogg'Un mesajlarının İP Genel Başkanı Doğu Perinçek tarafından açıklanması, Türkiye'nin AB üyeliğini engellemeye yönelik dış kaynaklı bir provokasyondur"

92007 MHP Seçim Bildirgesi:"ABD ile uzun bir geçmişe dayanan geleneksel... ilişkilerimizin... siyasi, güvenlik ve ekonomik bıyutlarıyla gerçek anlamda bir stratejik ortaklığa dönüştürülmesi, ortak hedefimiz olmalıdır."

10MHP Parti Programı

http://www.mhp.org.tr/dokumanlar/kitap/program2000.pdf

MHP programı'nda Avrupa Birliği ile ilişkilerMilliyetçi Hareket Partisi, devlet politikası mahiyeti kazanmış olan Avrupa Birliğine tam üyeliği ilke olarak benimsemekte....

Özelleştirme maddesi

7.6. ÖZELLEŞTİRME : * Devletin aslî hizmetlerinde etkinlik Özelleştirme ile devletin ekonomiye doğrudan müdahalesinin sınırlandırılması, verimliliğin arttırılması, ekonomide rekabet ortamının tesisi, kamu maliyesi üzerindeki yükün hafifletilerek Devletin aslî görevlerinin daha etkin bir şekilde yerine getirilmesi ve sermayenin tabana yayılması amaçlanmaktadır

Tarımda devletin küçültülmesi

* Tarım sektöründeki işletme, kuruluş ve kooperatiflere ilişkin yapısal düzenlemeler : Tarım sektöründe faaliyet gösteren KİT’ler, zaman içinde faaliyet alanları sınırlandırılarak gerekli hâllerde müdahale görevini üstlenen kuruluşlar hâline getirilecek, tarım satış kooperatiflerinin rasyonel çalışmaları sağlanacaktır.

* Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi

Devletin fonksiyonları yeniden tanımlanarak mahallî idareler ve özelleştirme reformları birlikte ele alınacak, merkezî idare tarafından yürütülmesi zorunlu olan adalet, güvenlik, savunma gibi hizmetlerin dışında kalanların yerel yönetimlere devri sağlanacaktır.

Hiç yorum yok: